Ministar Grlić Radman na svečanom koncertu povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman nazočio je u srijedu, 15. siječnja 2020. godine, na dan međunarodnog priznanja Hrvatske i mirne reintegracije, svečanom koncertu u povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU u briselskoj palači lijepih umjetnosti Bozar...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman nazočio je u srijedu, 15. siječnja 2020. godine, na dan međunarodnog priznanja Hrvatske i mirne reintegracije, svečanom koncertu u povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU u briselskoj palači lijepih umjetnosti Bozar.

Ovom prigodom ministar Grlić Radman naglasio je kako slogan hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije - Jaka Europa u svijetu izazova - naglašava da su vrijednosti koje dijelimo, ciljevi koje želimo postići, kao i svijest da smo sjedinjeni jači i spremniji za suočavanje sa današnjim izazovima, ono što Europu čini jakom.

„Tijekom svog predsjedanja Hrvatska će se predstaviti i bogatim kulturnim programom. Najbolji hrvatski umjetnici pokazat će svoje talente i kreativnost diljem Europe, pomno odabranim programima iz svih umjetničkih područja, predstavljajući najbolje europske suvremene produkcije i bogatu baštinu europskoj publici. Kulturni program sastoji se od oko 160 događanja u Hrvatskoj, oko 30 događanja u Bruxellesu i oko 330 događanja u inozemstvu, u EU i drugdje, u suradnji s hrvatskim veleposlanstvima i konzulatima. Ujedno, tijekom 2020. godine Rijeka će biti Europska prijestolnica kulture“, također je istaknuo ministar Grlić Radman.

Na koncertu su nastupili jedan od najznačajnijih i najsvestranijih kontratenora današnjice Max Emanuel Cenčić, operna diva, svjetski poznata mezzosopranistica Renata Pokupić, Hrvatski barokni ansambl te vokalni ansambl Antiphonus.



Priopćenja