Ministar Grlić Radman na konferenciji o provedbi Europskog zelenog plana

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u utorak, 28. siječnja 2020. godine, na konferenciji na visokoj razini o provedbi Europskog zelenog plana...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u utorak, 28. siječnja 2020. godine, na konferenciji na visokoj razini o provedbi Europskog zelenog plana u Bruxellesu, kojoj je domaćin izvršni potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans.

Ministar je poručio da će hrvatsko predsjedništvo EU-a dati svoj puni doprinos provedbi Europskog zelenog plana, nove strategije rasta EU-a: “Zeleni plan zapravo je nova EU strategija rasta,  čiji je cilj transformiranje EU-a u područje prosperiteta, a čiji gospodarski i socijalni razvoj ne nosi sa sobom velike emisije ugljikova dioksida".

Ovom prilikom ministar Grlić Radman istaknuo je da će pitanje provedbe Zelenog plana biti tema nekoliko sastanaka u različitim formatima Vijeća Europske unije pod hrvatskim predsjedanjem. Naglasio je i da ispunjavanje cilja o klimatskoj neutralnosti do 2050. godine neće biti lagana zadaća, pri čemu se mora paziti da nitko ne ostane po strani.

“Ne možemo ignorirati različite okolnosti u državama članicama, svi smo toga svjesni, nisu sve države članice u istoj poziciji niti imaju iste mogućnosti za odgovor na ove izazove i zato moramo djelovati jedinstveno, zajedno s Komisijom i nijednu zemlju ne smijemo ostaviti po strani”, zaključio je ministar Grlić Radman.



Priopćenja