Ministar Gordan Jandroković primio je veleposlanika Islamske Republike Iran Mohammada Hassana Fadaifarda

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u srijedu, 28. svibnja 2008. godine, veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj Mohammada Hassana Fadaifarda

Tijekom sastanka sugovornici su se složili da su odnosi dvije zemlje dobri uz ocjenu da postoji prostor za unapređenje gospodarske suradnje kako bi pratila postignutu razinu bilateralnih odnosa. Razgovor je bio usredotočen na gospodarske teme te je ustvrđeno kako su pojedine hrvatske tvrtke već duže vrijeme prisutne i posluju na području Islamske Republike Iran.

U pogledu svekolike suradnje veleposlanik Fadaifard napomenuo je kako iranska strana nastoji poticati suradnju i na razini regija i gradova.

Veleposlanik Fadaifard predstavio je ministru Jandrokoviću svoje poglede na slučaj iranskog nuklearnog programa predloživši rješenje tog pitanja kroz paket mjera na temelju suvereniteta, međusobnog poštivanja i pravednosti, te je izrazio namjeru da se isto prezentira i Glavnom tajniku Ujedinjenih naroda.

Ovom prilikom veleposlanik Fadaifard uručio je i službeni poziv ministru Jandrokoviću za sudjelovanje na ministarskoj konferenciji Pokreta nesvrstanih koja će se u srpnju ove godine održati u Teheranu.



Priopćenja