Ministar Gordan Jandroković primio je predsjednika parlamenta Slovačke Republike Pavela Paška

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima u kojima nema otvorenih pitanja i koje karakteriziraju redoviti susreti dužnosnika na najvišim razinama

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima u kojima nema otvorenih pitanja i koje karakteriziraju redoviti susreti dužnosnika na najvišim razinama. Ministar Jandroković izvijestio je svojeg gosta o aktualnostima vezanima za hrvatske pristupne pregovore. Naglasio je da je posljednjih mjeseci, usprkos blokadi pregovora, intenziviran rad na ispunjavanju svih mjerila za zatvaranje poglavlja. Posebno je zahvalio slovačkim dužnosnicima na političkoj suradnji i izuzetno velikoj i bezrezervnoj potpori ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju. Zajednički je istaknuta važnost integracije jugoistočne Europe u Europsku uniju, posebno u svjetlu slovačkog interesa po tom pitanju nastavno na prethodnu funkciju sadašnjeg slovačkog ministra vanjskih poslova Miroslava Lajčaka u BiH.

Ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo kontinuitetom bilateralne suradnje parlamenata, pozdravio je intenziviranje suradnje na području gospodarstva, osobito na području energetike te je sa zadovoljstvom naglasio, da je usprkos svjetskoj ekonomskoj krizi Hrvatska i dalje glavno turističko odredište slovačkih turista.



Priopćenja