Ministar dr. Žužul sastao se s nizom američkih kongresnika

Eliot Engel, član Odbora za međunarodne odnose američkog Kongresa, izjavio je za medije nakon susreta s ministrom dr. Žužulom da čvrsto podržava uključenje Republike Hrvatske u NATO i Europsku uniju te da će se, kao i do sada, zalagati za jačanje veza između Republike Hrvatske i Sjedinjenih Država. Engel je dodao da je Republika Hrvatska država kojoj će koristiti članstvo u NATO-u, jednako kao što će Hrvatska biti korisna članica Saveza. Kongresnik Engel je među predlagateljima nove rezolucije Zastupničkog doma američkog Kongresa o potpori Hrvatskoj, Albaniji i Makedoniji za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu.

Christopher Smith, supredsjedatelj Helsinškog povjerenstva Kongresa, je također najavio podršku uključenju Republike Hrvatske u NATO i potvrdio prijateljstvo i partnerstvo Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država.

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul susreo se istoga dana u Washingtonu s Andrewom S. Natsiosom, ravnateljem Američke agencije za međunarodni razvitak (USAID), s kojim je razgovarao o djelovanju agencije i budućnosti njene misije u Republici Hrvatskoj. Dr. Žužul je kazao da djelovanje te agencije u Republici Hrvatskoj treba koristiti naročito u razvitku malog poduzetništva te na područjima koja su bila zahvaćena ratom i na koja se vraćaju izbjeglice. Ministar dr. Žužul se sastao u Washingtonu i s članovima ugledne Udruge hrvatsko-američkog prijateljstva.

Priopćenja