Ministar dr. Žužul razgovarao s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Ivanićem

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul primio je danas 9. srpnja 2004. u Zagrebu ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Mladena Ivanića koji je u dvodnevnom službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Ministar dr. Žužul je zahvalio ministru dr. Ivaniću na čestitkama za postignuća u euroatlantskim procesima i potvrdio podršku Hrvatske Bosni i Hercegovini za njen što skoriji ulazak u Partnerstvo za mir. Dr. Žužul je naglasio da je aktivna regionalna politika sastavni dio hrvatske vanjske politike te da Republika Hrvatska čitavu regiju promatra u europskom kontekstu.

Ministri su se suglasili da ima sve manje otvorenih političkih pitanja u odnosima dviju zemalja. Provedba potpisanih sporazuma će se odvijati na ekspertnoj razini u nadležnim ministarstvima. Ministri će potaknuti susret ministara pravosuđa kako bi se postigao dogovor o imovinsko-pravnim pitanjima kao i sastanak stručnih tijela zaduženih za provedbu programa povratka.

Ministar dr. Žužul je zatražio podršku ministra dr. Ivanića u pronalaženju pravednog rješenja pri donošenju Okvirnog zakona o visokom obrazovanju Bosne i Hercegovine, sukladno i mišljenju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine da je predloženi nacrt Zakona suprotan vitalnom interesu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.



Priopćenja