Ministar dr. Žužul razgovarao s crnogorskim ministrom Vlahovićem

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske dr. Miomir Žužul primio je danas, 2. studenoga 2004., u Zagrebu ministra vanjskih poslova Crne Gore Miodraga Vlahovića koji je u radnom posjetu Republici Hrvatskoj

U otvorenom i prijateljskom razgovoru dva su se ministra suglasila da Republika Hrvatska i Crna Gora imaju dobre i konstruktivne odnose. Razmotrena su pitanja unaprjeđenja odnosa, a otvoreno se razgovaralo i o pitanjima nedavne prošlosti. Ministar vanjskih poslova Crne Gore Miodrag Vlahović je izrazio žaljenje ministru dr. Žužulu i uputio ispriku hrvatskom narodu zbog događaja u nedavnoj prošlosti koji nisu bili odraz volje crnogorskog naroda.

Ministri dr. Žužul i Vlahović su izjavili da su stabilnost i napredak regije uz europsku perspektivu bitni za sve države regije. Hrvatska i Crna Gora će se zalagati za daljnji razvitak regionalne suradnje i integraciju u euroatlantske procese. Ministri su zaključili da postoje dobre mogućnosti za daljnji razvitak i jačanje gospodarske suradnje i sveukupnih bilateralnih odnosa.



Priopćenja