Ministar Dr. Miomir Žužul razgovarao s malteškim ministrom vanjskih poslova dr. Michaelom Frendom

Ministar vanjskih poslova dr. Miomir Žužul, koji se nalazi u radnom posjetu Republici Malti u izaslanstvu hrvatske Vlade koje predvodi premijer dr. Ivo Sanader, sastao se danas 20. srpnja 2004. u La Valletti s ministrom vanjskih poslova Republike Malte dr. Michaelom Frendom

Ministar dr. Frendo je čestitao Republici Hrvatskoj na dobivanju statusa kandidata i određivanju početka pregovora s Europskom unijom te ponudio prenijeti pregovaračka iskustva Malte koja je u svibnju ove godine postala punopravnom članicom Europske unije.

Šefovi hrvatske i malteške diplomacije su bilateralne odnose dviju država ocijenili izvrsnima i bez otvorenih pitanja. Dogovorena je suradnja na temeljima zajedničke mediteranske pripadnosti te nastavak pregovora i sklapanje bilateralnih ugovora u cilju intenziviranja međusobnih odnosa, posebno suradnje u turizmu i gospodarstvu. Ministar dr. Žužul i ministar dr. Frendo su razgovarali i o suradnji diplomatskih akademija Hrvatske i Malte, naročito u području gospodarske diplomacije.

Ministar dr. Žužul pozvao je ministra dr. Frenda u posjet Republici Hrvatskoj što je malteški ministar prihvatio.



Priopćenja