Konzultacije pomoćnika ministrice Koharovića s generalnim direktorom MVP Kosova Ukellijem

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Nebojša Koharović, održao je u Zagrebu, 17. svibnja, političke konzultacije s generalnim direktorom Ministarstva vanjskih...

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Nebojša Koharović, održao je u Zagrebu, 17. svibnja, političke konzultacije s generalnim direktorom Ministarstva vanjskih poslova Republike Kosovo Sami Ukellijem. Izraženo je zadovoljstvo dinamikom bilateralnih odnosa i izražena spremnost za intenziviranjem suradnje na gospodarskom, obrazovnom i kulturnom planu, kao i u području sporta. Sugovornici su razgovarali o situaciji u Jugoistočnoj Europi, značaju provedbe Sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, kao i regionalnim inicijativama.

Generalnog direktora Ministarstva vanjskih poslova Republike Kosovo primio je i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović, koji je čestitao na postignutom Sporazumu sa Srbijom, naglasivši kako se time otvara jasna europska perspektiva Kosova te kako će se Hrvatska nakon 1. srpnja nastaviti snažno zalagati za integraciju svih zemalja regije u Europsku uniju. Kosovsko izaslanstvo na odvojenim sastancima sastalo se i s glavnom tajnicom MVEP Vesnom Cvjetković, pomoćnicom ministrice za europsko pravo, međunarodno pravo i konzularne poslove Andrejom Metelko Zgombić i ravnateljem Diplomatske akademije Mladenom Andrlićem.

 



Priopćenja