Konferencija „Hrvatska na putu u OECD: Što donosi članstvo?“

U organizaciji Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u četvrtak, 20. travnja 2023. godine, održat će se konferencija pod nazivom „Hrvatska na putu u OECD: Što donosi članstvo?“, s početkom u 11 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (Hrvatske bratske zajednice 4).

Uvodne govore održat će predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i glavni tajnik Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) Mathias Cormann.

Potom će uslijediti panel rasprava na kojoj će sudjelovati ministar financija Marko Primorac, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber, zamjenica ravnatelja Uprave za pravne poslove OECD-a Gita Kothari, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj Andrea Doko Jelušić i predsjednik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj Burak Baykan. Panel raspravu moderirat će državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdenko Lucić.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave na: glasnogovornik@mvep.hr. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela. Prijenos konferencije moguće je pratiti i putem Youtube kanala Ministarstva vanjskih i europskih poslova: https://www.youtube.com/mveprh.

Najave