Ključna uloga Hrvatske u integraciji zapadnog Balkana s Europom

  • Slika
Ključna uloga Hrvatske u integraciji zapadnog Balkana s Europom i njezina sve veća energetska važnost bile su dominantne teme sastanka američkog državnog tajnika Antonyja Blinkena s hrvatskim šefom diplomacije Gordanom Grlićem Radmanom u srijedu u Bruxellesu. 
 
“Ovo je dobra prilika za razgovor o ključnoj ulozi koju Hrvatska ima u integraciji zapadnog Balknaa s Europom, o njezinoj sve važnijoj ulozi u energetici i o poslu koji ovdje zajedno radimo u NATO-u, uključujući pomoć Ukrajini”, rekao je državni tajnik Blinken prije početka sastanka s ministrom Grlićem Radmanom.
 
Njih su dvojica razgovarala na rubu sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a, koji su se okupili na dvodnevnom sastanku u Bruxellesu.
 
Održiva i dugoročna pomoć Ukrajini glavna je tema toga sastanka.
 
Hrvatska će u okviru Sveobuhvatnog paketa pomoći (CAP) Ukrajini osigurati pola milijuna eura, pruža joj humanitarnu pomoći te je primila tisuće ukrajinskih izbjeglica, rekao je hrvatski ministar Gordan Grlić Radman.
 
“Pomoći ćemo Ukrajini s našim iskustvom iz Domovinskog rata, uključujući i kroz projekt psihološke pomoći veteranima te u razminiranju”, ponovio je. 
 
Izvor: Hina/MVEP

Priopćenja