Gospodarski klub u posjeti Virovitičko-podravskoj županiji

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U organizaciji Gospodarskog kluba Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, više od 20 predstavnika stranih diplomatskih misija i trgovinskih ureda akreditiranih u Republici Hrvatskoj od 15. - 16. veljače 2024. boravili su u Virovitičko-podravskoj županiji.

Virovitičko-podravski župan, g. Igor Andrović, pozdravio je predstavnike gospodarskog diplomatskog kluba iz preko 20 država diljem svijeta. Sudionici su se kroz tematsku panel raspravu na temu "Geotermalna sinergija - izazovi i mogućnosti", pobliže upoznali bogatim potencijalima Virovitičko-podravske županije kad je riječ o geotermalnim izvorima energije.

U okviru prvog ovogodišnjeg studijskog putovanja, predstavnici stranih predstavništva su posjetili jednu od najvećih solarnih elektrana u Republici Hrvatskoj u vlasništvu tvrtke Degal Tehnika d.o.o. te Geo info Centar u Voćinu koji je putem modernih tehnologija goste upoznao s Nacionalnim parkom Papuk, prvim UNESCO geoparkom u Republici Hrvatskoj.

Sudionici posjeta su iskoristili priliku te su nazočili na svečanosti otvaranja 27. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024., održavši sastanke sa svim zainteresiranim izlagačima koji su pokretači razvoja gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Virovitičko-podravske županije i cijele Slavonije.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova započelo je s organizacijom studijskih putovanja još 2013. godine, a njihov temeljni cilj je predstavljanje gospodarskih, turističkih i kulturnih bogatstava naših županija stranim diplomatskim predstavništvima.

Ostale vijesti