Europski tjedan 2014.

Ove se godine 15. put za redom obilježava Europski tjedan. Središnja manifestacija održat će se na Dan Europe, u petak 9. svibnja na trgu ispred Kuće Europe (Augusta Cesarca 4-6) od 11 do 16 sati...


Ove se godine 15. put za redom obilježava Europski tjedan. Središnja manifestacija održat će se na Dan Europe, u petak 9. svibnja na trgu ispred Kuće Europe (Augusta Cesarca 4-6) od 11 do 16 sati. Proslavu zajedno ograniziraju Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Predstavništvo Europske komisije u RH i Ured za informiranje Europskog parlamenta.

U tjednu od 5. svibnja brojnim će se aktivnostima, izložbama, predavanjima i javnim događanjima obilježiti Dan Europe.

Dan Europe ove godine po prvi put obilježavamo kao punopravna članica Europske unije, a Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Predstavništvo Europske komisije u RH i Ured za informiranje Europskog parlamenta će vas 9. svibnja, na trgu ispred Kuće Europe, podsjetiti što se sve promijenilo otkad je Hrvatska 01. srpnja 2013. postala 28. članica Europske unije, te informirati o svim mogućnostima, prednostima i pravima koje imaju kao građani EU.

Na trgu pred Kućom Europe bit će postavljeni info pultovi s publikacijama o Europskoj uniji i njezinom utjecaju na svakodnevni život te izborima za Europski parlament koji će se održati 25. svibnja 2014. Osim Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Predstavništva Europske komisije u RH, Ureda za informiranje Europskog parlamenta, info pultove će imati i 15-tak država članica EU-a ali i brojna hrvatske institucije koje će vam predstaviti konkretne projekte i programe koje je moguće realizirati u okviru europskih fondova, programa zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost, programa za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, a saznat ćete i gdje se nalaze EU kontaktne točke u Hrvatskoj.

Tog dana održat će se i plesne radionice za mlade, nastup DJ-a i zborova, međunarodne njemačko-francuske škole u Zagrebu Eurocampus i Cantores Sancti Marci, a u večernjim satima ispred Kuće Europe od 20:30 nastupit će Neno Belan i Fiumensi.

Osim u Zagrebu, Dan Europe kao i Europski tjedan, obilježit će se u svim hrvatskim županijama u kojima će se kroz brojne aktivnosti, predavanja i tribine, građane informirati o konkretnim projektima financiranim sredstvima EU fondova, ali i o svim pitanjima vezanim uz Europsku uniju.



Priopćenja