Državni tajnik Lucić na Konferenciji o društveno odgovornom poslovanju

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Zdenko Lucić sudjelovao je u utorak, 7. lipnja 2022. godine, na Konferenciji o društveno odgovornom poslovanju pod nazivom „Odgovorni danas, održivi sutra“, u suorganizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD).

Konferencija je okupila predstavnike državne uprave i privatnog sektora koji su se kroz panele osvrnuli na izazove i prilike u društveno odgovornom poslovanju. Predstavnici OECD-a su informirali okupljene o OECD-ovim Smjernicama za multinacionalna poduzeća te o preporukama za dubinsku analizu.

Državni tajnik Lucić naglasio je da je društveno odgovorno poslovanje sve značajniji čimbenik u društvu i poslovnim odnosima. Pohvalio je rad Nacionalne kontaktne točke koja provodi brojne promotivne aktivnosti i doprinosi rješavanju pitanja koja se odnose na primjenu Smjernica.

Također je informirao sudionike Konferencije o aktualnostima u odnosima Republike Hrvatske i OECD-a. Republika Hrvatska je u siječnju 2022. godine zaprimila pozivnicu za otvaranje pregovora, točno pet godina nakon što je predala pismo namjere za pristupanje Organizaciji.

„Članstvo Republike Hrvatske u OECD-u jedan je od prioriteta hrvatske vanjske politike i Hrvatska ostaje predana pristupnom procesu i reformama u korist svojih građana i države – s ciljem poboljšanja kvalitete života i poticanja poslovnog okruženja“, rekao je.

Priopćenja