Državni tajnik Hido Biščević sastao se s državnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova Švicarske Konfederacije, Michaelom Ambühlom

Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, Hido Biščević, boravio je u petak, 2. prosinca 2005. godine u Bernu, gdje je s državnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova Švicarske Konfederacije, Michaelom Ambühlom, održao redovite političke konzultacije

Razgovaralo se o daljnjem unapređenju odnosa dviju zemalja, situaciji i perspektivama u jugoistočnoj Europi i iskustvima Republike Hrvatske i Švicarske Konfederacije u odnosima s Europskom unijom. Dogovoren je i službeni posjet ministrice vanjskih poslova Švicarske Konfederacije, Micheline Calmy-Rey, Republici Hrvatskoj u 2006. godini i susret s ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, mr. sc. Kolindom Grabar-Kitarović.

Obostrano je zaključeno kako su bilateralni odnosi vrlo dobri i bez otvorenih pitanja, što omogućuje jačanje gospodarske suradnje, potaknuto uz ostalo i nedavnim boravkom švicarskog ministra gospodarstva, Josepha Deissa, u Zagrebu, a nastavit će se najavljenim uzvratnim posjetom Švicarskoj Konfederaciji hrvatskog ministra gospodarstva, Branka Vukelića, s delegacijom gospodarstvenika u narednoj godini.

Državni tajnici Biščević i Ambühl dogovorili su i nastavak suradnje u okviru međunarodnih foruma i organizacija s mogućnošću razmjene potpora kod različitih kandidatura, kao i daljnje stručne konzultacije službi vanjskih poslova Republike Hrvatske i Švicarske Konfederacije u različitim područjima.



Priopćenja