Državni tajnik Frano Matušić primio izaslanstvo azerbajdžanskog parlamenta

  • Slika
  • Slika
Državni tajnik za političke poslove Frano Matušić primio je 26. rujna 2022. izaslanstvo Radne skupine za azerbajdžansko-hrvatske međuparlamentarne odnose azerbajdžanskog parlamenta Mili Majlisa.

Tom je prigodom državni tajnik Matušić istaknuo važnost parlamentarne suradnje kao sastavnog dijela ukupnog razvoja bilateralnih odnosa koji se uspješno razvijaju na političkom i  gospodarskom te na ostalim područjima suradnje, uključujući i  prijateljstvo i suradnju između gradova prijatelja.

Državni tajnik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da hrvatske tvrtke uspješno sudjeluju u obnovi Azerbajdžana, posebno u razminiranju. Jednako tako je ukazano na mogućnosti koje Hrvatska pruža putem LNG terminala za dobavu plina za šire područje središnje i jugoistočne Europe, što je komplementarno s Memorandumom o strateškom partnerstvu na području energije potpisanim između EU i Azerbajdžana u srpnju ove godine.

Sa svoje strane voditeljica izaslanstva Könül Nurullayeva potvrdila je interes za daljnjim unapređenjem ukupnih bilateralnih odnosa, istaknuvši kako će aktivna suradnja dviju parlamentarnih skupina prijateljstva tome sigurno dati poticaj i doprinos.

Priopćenja