Državna tajnica Pejčinović Burić na gospodarskom forumu u Pekingu

Državna tajnica Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u svojstvu osobne izaslanice predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića na forumu „The Belt and Road Forum for International Cooperation“...

Državna tajnica Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u svojstvu osobne izaslanice predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića na forumu „The Belt and Road Forum for International Cooperation“, koji se održao 14. i 15. svibnja 2017. u Pekingu. Na marginama Foruma, državna tajnica Pejčinović Burić je, u ime Vlade Republike Hrvatske, potpisala Memorandum o suglasnosti između Vlade Narodne Republike Kine i Vlade Republike Hrvatske o suradnji u okviru Gospodarskog pojasa Put svile i Inicijative „Jedan pojas, jedan put“.

Na Forumu u Pekingu sudjelovalo je preko 1200 gostiju iz više od 100 zemalja, a predstavljen je širok spektar mogućnosti, ponajviše infrastrukturnog povezivanja.

Hrvatska daje potporu Inicijativi „Jedan pojas, jedan put“, s ciljem kvalitetnijeg i snažnijeg prometnog i energetskog povezivanja Kine i Europe, a u kontekstu komplementarnosti ove Inicijative sa srednjeeuropskom „Inicijativom triju mora“ koju provodi Hrvatska te suradnjom u okviru platforme Kina +16.   

Državna tajnica se sastala i s predstavnicima tvrtki Huawei, ZEG Financing Holding Corporation i Weltmeister Shanghai te s predstavnikom Podravke u Kini.



Priopćenja