Državna tajnica Bušić primila u posjet izaslanstvo mađarskog parlamenta

Državna tajnica za političke poslove Zdravka Bušić primila je u posjet izaslanstvo Odbora za europske poslove Nacionalne skupštine Mađarske, predvođeno predsjednikom Odbora Richárdom Hörcsikom...

Državna tajnica za političke poslove Zdravka Bušić primila je u posjet izaslanstvo Odbora za europske poslove Nacionalne skupštine Mađarske, predvođeno predsjednikom Odbora Richárdom Hörcsikom, koje je boravilo u uzvratnom posjetu Hrvatskom saboru. Uz predsjednika Odbora, na sastanku su sudjelovali i potpredsjednik Mađarsko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ádám Steinmetz, članovi Odbora Katalin Csöbör i László Juhász te predstavnici Veleposlanstva Mađarske u Republici Hrvatskoj.

Razgovaralo se o prioritetima predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. godine, o izazovima Brexita i migracija te ključnim pitanjima vezanim uz pregovore oko višegodišnjeg financijskog okvira. Sugovornici su se dotakli i teme izbora za zastupnike Europskog parlamenta, kao i priprema za ulazak Republike Hrvatske u Schengenski prostor, jednog od ključnih hrvatskih prioriteta.



Priopćenja