Ministri Grlić Radman i Brnjac s ministrom vanjskih poslova i turizma Republike Sejšeli Radegondeom

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac susreli su se u utorak, 6. srpnja 2021. godine, s ministrom vanjskih poslova i turizma Republike Sejšeli Sylvestrom Radegondeom

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac susreli su se u utorak, 6. srpnja 2021. godine, s ministrom vanjskih poslova i turizma Republike Sejšeli Sylvestrom Radegondeom.

Ministri su razgovarali o temama kao što su izazovi klimatskih promjena, održivi turizam, održivo ribarstvo, utjecaj pandemije na gospodarstvo i turizam, kao i o mogućnostima unaprjeđenja gospodarskih odnosa, poglavito u području turizma, plave ekonomije i zaštite okoliša.

„Sejšeli su ključni partner EU u Indijskom oceanu pogotovo u novom geopolitičkom kontekstu,“ istaknuo je ministar Grlić Radman o značaju Republike Sejšeli za globalnu strategiju EU.

Također, ministri su pozdravili otvaranje Počasnog konzulata Republike Sejšeli u Republici Hrvatskoj te su se složili da će to doprinijeti daljnjem razvoju političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa Republike Hrvatske i Republike Sejšeli.

Ministar Radegonde istaknuo je kako Sejšeli žele učiti od hrvatskih stručnjaka i na području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.



Priopćenja