Priopćenje o cijepljenju stranih rezidenata protiv COVID-19 u Zagrebu

Krajem siječnja 2021. godine donesena je odluka o uključivanju u plan cijepljenja Republike Hrvatske i članova diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj...

Krajem siječnja 2021. godine donesena je odluka o uključivanju u plan cijepljenja Republike Hrvatske i članova diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Zagrebu, kao i stranih rezidenta koji žive u Republici Hrvatskoj.

Ova odluka je donesena kako bi Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ostvarilo reciprocitet te omogućilo hrvatskim članovima diplomatskih misija i hrvatskim rezidentima u svijetu cijepljenje.

Cijepljenje za strane rezidente organizirano je pod istim uvjetima, odnosno pod istim prioritetima kao i za građane Republike Hrvatske, kada je započelo cijepljenje 3. skupine stanovništva, očekujući da će tako biti i za hrvatske rezidente u svijetu.

Dana 9. svibnja 2021. godine cijepljeno je prvom dozom cjepiva oko 470 članova diplomatskih misija i međunarodnih organizacija, kao i članova njihovih obitelji.

Zbog spriječenosti određenog broja diplomata i članova obitelji (ramazanski mjesec, odsutnost zbog putovanja ili drugi opravdani razlog), dodatno cijepljenje bit će organizirano sljedeći tjedan za oko 100 osoba koje nisu pristupile cijepljenju u nedjelju, 9. svibnja.

Organizacija cijepljenja, kao i komunikacija sa stranim veleposlanstvima, ostvarena je suradnjom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Diplomatskog protokola Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.



Priopćenja