Ministar Grlić Radman u Petrinji s predsjednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Mirovićem

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u utorak, 27. travnja 2021. godine, u Petrinji s predsjednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Igorom Mirovićem, povodom predaje donacije potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u utorak, 27. travnja 2021. godine, u Petrinji s predsjednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Igorom Mirovićem, povodom predaje donacije potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji.

“Zahvaljujemo na donaciji koja će uistinu pomoći žiteljima ove županije. Drago mi je da sam se danas susreo s gospodinom Mirovićem, uoči mog odlaska sutra u Suboticu u povodu polaganja kamena temeljca za Hrvatsku kuću – još jedan dokaz u kojoj mjeri Vlada RH skrbi o hrvatskoj manjini u Srbiji - i zatim ću na poziv predsjednice Hrvatskog narodnog vijeća Jasne Vojnić, imati priliku razgovarati i o aktualnom položaju naše manjine i o odnosima unutar zajednice”, istaknuo je ministar.

„Došli smo kao susjedi, jer je ovo nesreća u kojoj moramo pokazati solidarnost, u kojoj moramo pokazati prisustvo zajedničke energije kako bismo pomogli unesrećenima”, naglasio je Mirović.

Vojvodina je stanovnicima Banovine pomogla sa 150 tisuća eura vrijednim građevinskim materijalom i nabavkom stambenih jedinica, a obnovit će i jedan objekt javne namjene. Srbija je ranije donirala milijun eura. 



Priopćenja