Oproštajni posjet veleposlanice Savezne Republike Nigerije Ajayi

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u utorak, 16. ožujka 2021. godine, u oproštajni posjet veleposlanicu Savezne Republike Nigerije u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti Eniolu Olaitan Ajayi

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman primio je u utorak, 16. ožujka 2021. godine, u oproštajni posjet veleposlanicu Savezne Republike Nigerije u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti Eniolu Olaitan Ajayi.

Obje strane potvrdile su dobre bilateralne odnose između dvaju zemalja te su istaknule potencijal za jačanje gospodarske suradnje, posebno u prehrambenoj industriji i brodogradnji.  Ministar je zahvalio veleposlanici Ajayi na njezinom doprinosu u jačanju bilateralnih odnosa Hrvatske i Nigerije tijekom njezinog mandata.

Veleposlanica je naglasila važnost veće hrvatske diplomatske i gospodarske prisutnosti u Nigeriji, u kojoj su već brojne hrvatske tvrtke i pojedinci pokrenuli poslovanje. Također je istaknula izvrsnu suradnju s hrvatskim Veleposlanstvom u Budimpešti.



Priopćenja