Održana svečanost zatvaranja projekta „Jačanje stručnog usavršavanja u pravosuđu kroz twinning“

Svečanost zatvaranja projekta pod nazivom „Jačanje stručnog usavršavanja u pravosuđu kroz twinning“, vrijednog 800.000 eura, održana je 16. travnja 2019. godine u Tbilisiju u Gruziji. Korisnik projekta bila je Visoka škola za pravosuđe Gruzije, a projekt su zajednički proveli Sudska uprava Latvije, kao vodeći partner, te francuska Škola za suce i državne odvjetnike (koju je predstavljala francuska Institucija za međunarodnu pravosudnu suradnju) i Pravosudna akademija Republike Hrvatske kao prateći partneri.

Pravosudna akademija bila je zadužena za provedbu četvrte komponente projekta posvećene učenju na daljinu, dok su se ostale komponente bavile inicijalnom izobrazbom te cjeloživotnim usavršavanjem sudaca i institucionalnim jačanjem korisničke institucije. U provedbu projekta, koja je trajala od rujna 2017. godine, uključili su se suci općinskih i županijskih sudova, kao i Vrhovnog suda Republike Hrvatske te djelatnici Pravosudne akademije. Za vrijeme trajanja projekta organizirano je ukupno 13 stručnih misija hrvatskih predstavnika.

Na svečanosti zatvaranja projekta u ime Republike Hrvatske sudjelovali su veleposlanik RH u Helenskoj Republici Aleksandar Sunko, ravnateljica Pravosudne akademije i jedna od voditeljica projekta Andrea Posavec Franić, tajnica Pravosudne akademije Maja Marija Fuchs, sudac Vrhovnog suda RH i jedan od stručnjaka u projektu Željko Pajalić te načelnica Odjela za stručno usavršavanje vježbenika, savjetnika u pravosudnim tijelima i pravosudnih dužnosnika u Pravosudnoj akademiji i voditeljica komponente 4 Dijana Mandić.



Ostale vijesti