Studijski posjet Bruxellesu u sklopu obuke za HRPRES2020

U sklopu prvog studijskog putovanja za hrvatske stručnjake koji će biti angažirani tijekom Predsjedanja RH Vijećem EU 2020. deset budućih predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja radnih tijela Vijeća EU ovoga tjedna boravi u Bruxellesu.

Sudionici će posjetiti Stalno predstavništvo Republike Hrvatske, Glavno tajništvo Vijeća EU, Europsku komisiju i Europski parlament. Susrest će i sa bivšim predsjedateljima radnih skupina iz zemalja koje su nedavno predsjedale Vijećem, posjetit ured Hrvatske gospodarske komore te sudjelovati na sastancima radnih skupina Vijeća.  

Istodobno, u Zagrebu se od 5. do 7. prosinca nastavljaju seminari za buduće predsjedatelje i zamjenike predsjedatelja, koje tim za provedbu projekta obuke organizira u suradnji s Glavnim tajništvom Vijeća EU. Riječ je o trećem ciklusu dvodnevnih seminara, koji su započeli u listopadu 2018. godine i održavat će se do lipnja 2019. godine.  

Više informacija o projektu obuke, koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, dostupno je na poveznici https://mvep.gov.hr/hr/predsjedanje-vijecem-eu/projekti/



Ostale vijesti