Održana konferencija „Rješavanje pitanja nejednakosti u športu: Položaj žena na rukovodećim pozicijama i sprječavanje nasilja nad ženama u športu“

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport Vlade RH i Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH te Vijeća Europe, u Zagrebu je 25. listopada 2018. godine održana cjelodnevna konferencija „Rješavanje pitanja nejednakosti u športu: Položaj žena na rukovodećim pozicijama i sprječavanje nasilja nad ženama u športu“.

Konferenciju je otvorila voditeljica programa Odjela za ravnopravnost spolova Vijeća Europe Cecile Greboval, a uvodnim su se govorima prisutnima obratili zamjenik državne tajnice u Središnjem državnom uredu za šport Republike Hrvatske Krešimir Šamija i izvršni tajnik Proširenog parcijalnog sporazuma o sportu Vijeća Europe/EPAS Stanislas Frossard. Na konferenciji su ispred Ministarstva vanjskih i europskih poslova sudjelovali pomoćnik ministrice Uprave za multilateralu i globalna pitanja Mario Horvatić te Vesna Baus i Nina Borovac Bego.

Rad konferencije okupio je stručnjake iz Norveške, Austrije, Islanda i Španjolske, koji se bave pitanjima rješavanja problema ravnopravnosti spolova na rukovodećim pozicijama u športu, s posebnim osvrtom na jačanju spolne jednakosti i probitka žena na rukovodećim pozicijama u športskim organizacijama na međunarodnoj i nacionalnoj razini. Program konferencije obuhvaćao je i svjedočanstvo žrtve nasilja nad ženama u športu, kao i interaktivne radionice s naglaskom na politike, programe i akcije, s temom ravnopravnosti spolova na rukovodećim pozicijama žena u športu i sprječavanja nasilja nad ženama u športu.



Ostale vijesti