Veleposlanik RH u Italiji Jasen Mesić uručio vjerodajnice predsjedniku IFAD-a

U sjedištu IFAD-a (Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj) u Rimu 23. listopada 2017. godine, veleposlanik RH u Italiji i stalni predstavnik pri Međunarodnom fondu za poljoprivredni razvoj, Jasen Mesić, predao je vjerodajnice predsjedniku IFAD-a Gilbertu Houngbu.

Prigodom sastanka, predsjednik Houngbo predstavio je ukratko agendu i smjernice IFAD-a u cilju postizanja veće učinkovitosti te jačanja kvalitete IFAD-ovih programa kroz inovacije, razmjenu znanja, ali i politički angažman zemalja članica te izrazio nadu da će Hrvatska biti više uključena u rad IFAD-a.

Veleposlanik Mesić je prigodom uručenja vjerodajnica prenio pozdrave predsjednice RH Grabar-Kitarović te istaknuo važnost IFAD-a za zemlje u razvoju. S obzirom na raznolikost hrvatskog geografskog položaja i klime, od panonske preko planinske do mediteranske, kao i na blizinu i dobra iskustva u suradnji sa zemljama koje primaju pomoć od IFAD-a, kao što su BiH i Crna Gora,  kazao je da je Hrvatska zainteresirana za pilot projekte koje su pod financijskim okriljem fonda, kao i razmjenu znanja i iskustava što može pridonijeti aktivnijem učešću hrvatskog poljoprivrednog sektora.



Ostale vijesti