Državna tajnica Bušić posjetila općine Vitez i Kiseljak

U cilju nastavka pružanja potpore Hrvatima u BIH dogovorene tijekom službenog posjeta BiH predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u radnom posjetu Vitezu, Kiseljaku i Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu, 23. studenog 2016. boravili su Zdravka Bušić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
U Vitezu su se sastali s načelnikom općine i posjetili Hrvatski dom. Susreli su se s mladim glumcima Gradskog kazališta Vitez, jednog od najnagrađivanijih kazališta za mlade u BiH.
U Kiseljaku su obišli gradilište Doma za starije i nemoćne osobe Dr. Ivan Evanđelist Šarić. Također, posjetili su obiteljska gospodarstva Rasadnik Mili, jedan od najvećih proizvođača cvijeća u BiH, te proizvodni pogon Tilea d.o.o., punionicu mineralne vode.
U Sarajevu su se sastali s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem i vlč. Mirkom Šimićem, ravnateljem Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.



Ostale vijesti