Susret zamjenice ministra Bušić i predstavnika Hrvata Crne Gore

Zamjenica ministra vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić primila je 5. svibnja 2016. godine predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća u Crnoj Gori Zvonimira Dekovića i predsjednika udruge Hrvatska bratovština „Bokeljska mornarica 809“ iz Zagreba Ivu Škanata.

Obostrano je istaknuto kako Hrvati Crne Gore predstavljaju važan čimbenik u jačanju ukupnih dobrih odnosa dviju država te je naglašena njihova konstuktivna uloga u političkom životu Crne Gore.

Razgovaralo se o mogućnostima unaprjeđenja suradnje institucija i društava Hrvata u Crnoj Gori s institucijama Republike Hrvatske kao i mogućnostima kulturne suradnje dviju država, posebice u odnosu na povijesnu baštinu Hrvata Bokokotorskog zaljeva.

Zamjenica ministra Bušić naglasila je potrebu jačanja veza Republike Hrvatske i Hrvata koji žive izvan njenih granica te istaknula kako postoji prostor za jačanje i proširivanje suradnje, osobito u području očuvanja povijesnih i tradicijskih sadržaja, što će imati pozitivne učinke i na očuvanje identiteta Hrvata izvan domovine.



Ostale vijesti