Radionice Andreasa Lista, sekundiranog stručnjaka EEAS-a, 21., 22. i 29. listopada 2015.

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske održana su posljednja dva predavanja o Europskoj službi za vanjsko djelovanje (EEAS) u vidu radionica pod vodstvom Andreasa Lista, prvog sekundiranog stručnjaka EEAS-a u MVEP-u.

Andreas List dugogodišnji je austrijski diplomat s tridesetpetogodišnjim iskustvom, od čega je 17 godina proveo u europskim institucijama (12 u Europskoj komisiji i 5 u EEAS-u). Službovao je u Beču, Beogradu, Rabatu, Jakarti, Tokiju, Tunisu, Bruxellesu, Bangkoku i Rangoonu.

21. i 22. listopada 2015. održana je dvodijelna radionica "Written Communication – Hands on", na kojoj je sudjelovalo dvanaestero diplomata i službenika MVEP-a. Uz instrukcije i zadatke koje je davao g. List, diplomati i službenici vježbali su pisanje priopćenja, kratkih govora i pisane upute.

29. listopada 2015. održano je predavanje "Written Communication – Hands on" na kojem je sudjelovalo četrnaest diplomata i službenika MVEP-a RH.

G. List govorio je o nastanku europske javne uprave čiji je EEAS dio, potom se osvrnuvši na mogućnosti prijema u EEAS, u svrhu čega je polaznicima ponudio niz praktičnih savjeta o pripremi za selekcijski postupak. To je ujedno bilo i posljednje predavanje iz ciklusa predavanja vezanih za EEAS, no zbog velikoga interesa, 4. studenog 2015. održat će se nastavak predavanja na kojem će polaznici vježbati simulaciju intervjua.



Ostale vijesti