Održan seminar o sudjelovanju nevladinih organizacija i privatnog sektora u razvojnim projektima u inozemstvu

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova 15. listopada o. g. upriličen je cjelodnevni seminar “Mogućnosti sudjelovanja nevladinih organizacija i privatnog sektora u provedbi razvojnih projekata u inozemstvu koje financiraju Hrvatska i EU.” Prvi dio seminara bio je namijenjen civilnom društvu, iz kojeg je nazočilo oko šezdeset predstavnika različitih udruga. Drugi dio seminara odnosio se na poslovnu zajednicu, a na njemu se okupilo tridesetak sudionika.
Gostima se uvodno obratila pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Jasna Ognjanovac koja je naglasila važnost uključivanja izvaninstitucionalnih predstavnika u projekte razvojne suradnje.
Razvojna suradnja postaje sve važniji instrument hrvatske vanjske politike kao i hrvatskoga doprinosa u podizanju kvalitete života u siromašnijim dijelovima svijeta. Svrha je ovoga seminara približiti politiku razvojne suradnje što širem krugu dionika, posebice udrugama civilnog društva i privatnome sektoru kao važnim partnerima u njezinu uspješnom provođenju.
Uz opće informacije o razvojnoj suradnji, na seminaru je bilo govora o pravilima i procedurama natječaja za razvojne projekte na razini EU-a. Sudionici su mogli čuti korisne preporuke za pripremu projekata, kako bi njihovo sudjelovanje na budućim natječajima bilo što uspješnije.
Ovaj je seminar dio projekta jačanja kapaciteta hrvatske razvojne suradnje koji financira Europska Komisija i na kojem sudjeluju vanjski konzultanti.



Ostale vijesti