Sekundirani stručnjak EEAS-a Andreas List održao prvo predavanje iz ciklusa predavanja o EEAS-u u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH 24. rujna 2015. održano je predavanje "EU Workings in Brussels" g. Andreasa Lista, prvog sekundiranog stručnjaka Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) pri MVEP-u RH, kojem je prisustvovalo tridesetak diplomata i službenika MVEP-a RH. To je prvo predavanje iz ciklusa predavanja vezanih za EEAS koje će održati g. List. U sklopu predavanja održana je i simulacija pregovora u Vijeću EU-a na kojoj su sudjelovali mlađi diplomati i stručni suradnici.

Andreas List dugogodišnji je austrijski diplomat s 35-godišnjim iskustvom, od čega je 17 godina radio u europskim institucijama (12 u Europskoj komisiji, pet u EEAS-u). Službovao je u Beču, Beogradu, Rabatu, Jakarti, Tokiju, Tunisu, Bruxellesu, Bangkoku i Rangoonu.

Tema sljedećeg predavanja, koje će se održati 12. listopada u MVEP-u RH, bit će sličnosti i razlike hrvatskih diplomatskih misija i predstavništava EEAS-a u svijetu.



Ostale vijesti