Pomoćnica ministrice Plejić Marković u nastupne posjete primila veleposlanike Mjanmara i Vijetnama


Pomoćnica ministrice vanjskih poslova, Dubravka Plejić Marković primila je 24. ožujka  uoči sutrašnje predaje vjerodajnica Predsjednici RH, u nastupne posjete veleposlanike Republike Unije Mjanmar,  Paw Lwin Seina i SR Vijetnam,  Nguyen Thanh Tuana.

Tijekom razgovora s vijetnamskom stranom sugovornici su se složili da bi dosadašnje bilateralne odnose valjalo unaprijediti poglavito na gospodarskom području, za što postoji prostor imajući u vidu dinamičan rast Vijetnama te interes hrvatskih tvrtki kao i  do sad potpisane sporazume. Da bi se to ostvarilo bit će potrebno produbiti političku suradnju posebice kroz posjete  visokih političkih izaslanstava.

Veleposlanik Republike Unije Mjanmar prvi je akreditirani veleposlanik ove zemlje koji će nerezidentno pokrivati Republiku Hrvatsku iz Bruxellesa. Pomoćnica Plejić Marković je prenijela mjanmarskom veleposlaniku kako Hrvatska podržava  demokratske procese u toj zemlji te je ukazano na potrebu daljnje demokratizacije zemlje kroz provođenje nužnih reformi. Bilo je govora i o razvojnoj pomoći koju je Hrvatska do sad pružila Mjanmaru te o izazovima s kojima se Mjanmar trenutno suočava.



Ostale vijesti