Srbijanski ogranak Regionalne mreže Inicijative mladih za ljudska prava uručio vijenac za Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Srbijanski ogranak Regionalne mreže Inicijative mladih za ljudska prava uručio je 19. studenoga 2012. hrvatskom veleposlaniku u Beogradu, Željku Kuprešaku, vijenac za žrtve povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.  Ovom prilikom veleposlanik Kuprešak zahvalio je na suosjećanju sa članovima obitelji žrtava i građanima Vukovara. Veleposlanik je, povodom Dana sjećanja, u subotu 17. studenog  sudjelovao na Svetoj Misi u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu, na kojoj je župnik Jozo Duspara, podsjetivši na stradalnike i žrtve Domovinskog rata, pozvao na molitvu za ljubav i mir kao najviše vrijednosti Evanđelja.

Dodajmo ovome da je u Beogradu u četvrtak, 15. studenog, održana Međunarodna znanstvena konferencija pod nazivom “Uloga suradnika okupatora u nacističkom Holokaustu za vrijeme Drugog svjetskog rata“. Na konferenciji, kojoj je prisustvovao i veleposlanik RH u Beogradu, a koju su organizirali Institut za suvremenu povijest iz Beograda i Alpen-Adria Universitaet iz Austrije, sudjelovali su i znanstvenici iz Srbije, Hrvatske, Austrije, SAD-a i Mađarske.

U isto vrijeme u predvorju Narodne biblioteke Srbije otvorena je izložba „Židovski logor Zemun-Holokaust i kolaboracija u Srbiji“ autora Milana i Nenada Fogela te Instituta za suvremenu povijest iz Beograda.



Ostale vijesti