Veleposlanik dr. sc. Gordan Grlić Radman predao izvornike vjerodajnica predsjedniku Mađarske Jánosu Áderu

Veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj dr. sc. Gordan Grlić Radman predao je u petak, 26. listopada 2012. godine, vjerodajnice predsjedniku Mađarske Jánosu Áderu. Obraćajući se na mađarskom jeziku, veleposlanik Grlić Radman prenio mu je srdačne pozdrave hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Veleposlanik je naglasio kako mu je velika čast biti hrvatskim veleposlanikom u prijateljskoj, susjednoj Mađarskoj, dodajući da će u svom mandatu raditi na dobrobit mađarskog i hrvatskog naroda.

Sugovornici su istaknuli izvrsne odnose dviju susjednih zemalja, a predsjednik Áder podsjetio kako je izvrsno riješeno pitanje manjina. Najavljeno je skoro održavanje sastanka Mješovitog odbora za manjine, a mađarski predsjednik je izrazio i zadovoljstvo skorim susretom s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem na Danu Hrvata u Mađarskoj, manifestaciji koju organizira hrvatska zajednica 24. studenoga u Pečuhu.

Sugovornici su se složili kako izvrsnim odnosima doprinose i oko 300 tisuća mađarskih turista koji svake godine posjete Hrvatsku.

Ured glasnogovornika



Ostale vijesti