U Melbourneu je održan službeni prijem u povodu Dana državnosti

U suorganizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske i Vlade australske savezne države Viktorije, u Melbourneu je u ponedjeljak, 25. lipnja 2012. godine, održan svečani prijem u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske.

Domaćini prijema bili su generalni konzul Republike Hrvatske u Melbourneu Antun Babić, ministar za zdravstvo David Davies i predstavnik oporbe u parlamentu Viktorije Tim Palas. U nazočnosti više od 200 uzvanika, prijem je održan na 46. katu poslovnog tornja u centru Melbournea.

Uz brojne članove hrvatske iseljeničke zajednice u Viktoriji, na prijemu su prisustvovali i predsjednik Gornjeg doma parlamenta Ken Smith, predsjednik Donjeg doma Bruce Atkinson, brojni drugi članovi Parlamenta te generalni konzuli Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Španjolske, Italije, Poljske i Portugala.

Prisutnima se uvodnim govorom obratio generalni konzul Antun Babić, a prigodne govore održali su ministar David Davies i član Parlamenta Tim Pallas, koji su istaknuli važnost hrvatske iseljeničke zajednice u razvoju Australije i bilateralnim odnosima dviju država. Pritom su posebno naglasili ugled koji danas Republika Hrvatska ima u svijetu te važnost njezinog ulaska u Europsku uniji 2013. godine, što bi trebalo otvoriti novu stranicu u političkim i trgovinskim odnosima između Hrvatske i Australije.

GENERALNI KONZULAT REPUBLIKE HRVATKE U MELBOURNEU


Ostale vijesti