U organizaciji Generalnog konzulata u Banja Luci obilježavaju se „Dani hrvatske kulture“

Generalni konzulat Republike u Banja Luci organizirao je „Dane hrvatske kulture“, koji su započeli 19. svibnja 2012. godine koncertom u Kulturnom centru grada Banja Luke „Banski dvor“. Na koncertu su nastupili HKUD „Sv. Roko“ iz Sv. Filipa i Jakova i HKUD „Kolo“ iz Donje Bebrine kraj Slavonskog Broda.

U okviru „Dana hrvatske kulture“ održana je i promocija hrvatskih vina Zajednice vinara iz Kutjeva, a izaslanstvo Brodsko-posavske Županije na čelu sa županom Filipom Marušićem te gradonačelnik Kutjeva Ivica Marušić posjetili su biskupijsku mljekaru i vinariju u Mahovljanima.

U Banja Luci je istoga dana održan sastanak izaslanstava s gradonačelnikom Banja Luke Dragoljubom Davidovićem o mogućnostima prekogranične suradnje.

Kutjevački vinari održali su također sastanak s vinarima iz Republike Srpske, na kojem su razgovarali o mogućnostima suradnje te ih upoznali s pripremama hrvatskih vinara za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Manifestacija „Dani hrvatske kulture“ nastavlja se 21. lipnja 2012. godine izložbom „Hrvatski svjetionici“, koja će se također održati u Kulturnom centru grada Banja Luke „Banski dvor“, te 4. srpnja 2012. godine orguljaškim koncertom u crkvi Marije Zvijezde u Trapistima.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banja Luci


Ostale vijesti