Predstavljanje knjige Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike u Parizu

U srijedu, 30. studenoga 2011. godine, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Francuskoj Republici u Parizu predstavljena je knjiga Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike hrvatskog diplomata Stjepana Špoljarića.

Ovom knjigom, priređenoj na Diplomatskoj akademiji i tiskanoj u dva dvojezična izdanja - hrvatsko-francuskom i hrvatsko-engleskom, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske aktivno se priključilo obilježavanju 300. obljetnice znamenitog hrvatskog i svjetskog isusovca i znanstvenika Ruđera Josipa Boškovića.

Uz modratora predstavljanja, hrvatskog diplomata Claudea Grbešu, zaduženog za hrvatsko-vatikanske odnose, knjigu su, uz autora, predstavili i ravnatelj Diplomatske akademije dr. sc. Mladen Andrlić, dekan Teološkog fakulteta isusovačkog učilišta Centre Sèvres de Paris prof. dr. sc. François Euve.

Uz strane diplomate i poslovne ljude, prisustvovali su i prvi francuski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Georges-Marie Chenu, bivši savjetnik Vlade Republike Hrvatske u procesu pristupanja Europskoj uniji Guy Legras, gradonačelnik normanskog grada Périersa Gabriel Daube i predstavnici Sveučilišta Paris - Sorbonne. Među Hrvatima koji žive i rade u Parizu predstavljanju su prisustvovali voditelj Hrvatske katoličke misije u Parizu pater Tomislav Kraljević i direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice Marina Tomas-Billet, kao i hrvatski diplomati na čelu s veleposlanikom Republike Hrvatske u Parizu Mirkom Galićem.

Ostale vijesti