U sklopu Dana Matice hrvatske u Bruxellesu komore održan je »Blok o Boškoviću« na kojemu je predstavljena knjiga Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike hrvatskog diplomata Stjepana Špoljarića.

U sklopu Dana Matice hrvatske u Bruxellesu (22. - 25. studenoga) u četvrtak, 24. studenoga 2011. godine u Predstavništvu Hrvatske gospodarske komore održan je »Blok o Boškoviću« na kojemu je predstavljena knjiga Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike hrvatskog diplomata dr. sc. Stjepana Špoljarića.

Uz ovu knjigu, priređenu u Diplomatskoj akademiji, kojom se Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske aktivno pridružilo proslavi 300. obljetnice Ruđera Josipa Boškovića, o bogatom opusu znamenitog Dubrovčanina i isusovca unutar bloka izlagali su članovi Matice hrvatske prof. dr. sc. Ivica Martinović i prof. dr. sc. Stipe Kutleša.

Uz hrvatske diplomate i poslovne ljude, ovom bloku prisustvovali su i brojni stranci, poznavatelji hrvatskog jezika, kao i prevoditelji zaduženi u europskim institucijama za prevođenje s hrvatskog jezika na jezike članica Europske Unije.

Upravo hrvatski jezik i hrvatski identitet temom su prvih Dana Matice hrvatske u Bruxellesu, nakon osnutka bruxelleskog ogranka Matice hrvatske 23. lipnja ove godine. Uz predsjednika bruxelleskog ogranka Ivicu Sršena tijekom Dana Matice hrvatske izlagali su glavni tajnik Matice hrvatske Zorislav Lukić i prof. dr. sc. Krešimir Mićanović, koji je vodio i jezične radionice.

Dani Matice hrvatske u Bruxellesu organizirani su u suradnji s Misijom Republike Hrvatske pri Europskoj Uniji i Veleposlanstvom Republike Hrvatske pri Kraljevini Belgiji i Velikom Vojvodstvu Luksemburga, te s predstavništvima Panonske Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.



Ostale vijesti