U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija održan je seminar pod nazivom „Priprema nacionalnih stajališta za Vijeće za vanjske poslove – francuska iskustva“

U Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija održan je u petak, 18. studenoga 2011. godine, seminar pod nazivom „Priprema nacionalnih stajališta za Vijeće za vanjske poslove – francuska iskustva“.

Seminar je otvoren uvodnim izlaganjima mr. sc. Aleksandra Heine, ravnatelja Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku, dr. sc. Mladena Andrlića, ravnatelja Diplomatske akademije i Clélie Chevrier, savjetnice u Veleposlanstvu Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.

Seminar je organiziran u suradnji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku i Veleposlanstva Francuske, a predavači su francuski diplomati uključeni u proces pripreme i usuglašavanja nacionalnih stajališta na području Zajedničke vanjske, sigurnosne i obrambene politike EU, kako u Parizu, tako i Bruxellesu.

Cilj jednodnevnog seminara je ukazati djelatnicima Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija izazove koji ih očekuju na ovom području te ih na odgovarajući način osposobiti za izvršavanje s tim povezanih zadaća.

mr. sc. Berislav Živković
v.d. glasnogovornika


Ostale vijesti