Veleposlanik RH u Kraljevini Belgiji Boris Grigić i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Flandrije Koen Verlackt otvorili su 16. lipnja 2011. godine, izložbu „Hrvatska arheološka baština“

Veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji Boris Grigić i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Flandrije Koen Verlackt otvorili su 16. lipnja 2011. godine, izložbu „Hrvatska arheološka baština“ u zgradi Vlade Flandrije u Bruxellesu.

Otvorenju je prisustvovao i autor izložbe Sanjin Mihelić, viši kustos Arheološkog muzeja iz Zagreba te prisutne upoznao s konceptom i sadržajem izložbe, koja je integralni dio veće izložbe pod naslovom „Arheologija i turizam“ nastale temeljem suradnje Arheološkog muzeja Zagreb i Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Naglasio je također da je ova izložba priređena za potrebe kulturne promidžbe Hrvatske u inozemstvu, te da je rezultat suradnje Arheološkog muzeja u Zagrebu i Samostalne službe za Hrvate u inozemstvu i kulturu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

Sadržaj izložbe čine povijesni spomenici i arheološki lokaliteti, koji sugeriraju tematsku šetnju kroz bogatu hrvatsku arheološku baštinu. Izložba tematizira očuvanje nacionalne arheološke baštine, njezin značaj i ulogu u turizmu, ali i poveznicu sa zajedničkom europskom kulturnom baštinom.

Veleposlanik Grigić i državni tajnik Verlackt, naglasili su u svojim obraćanjima na otvorenju izložbe uspješnu gospodarsku i kulturnu suradnju između Vlada Flandrije i Republike Hrvatske, koja traje već petnaest godina. Izložba se uklapa u ovu suradnju i dokaz je dobrih odnosa Flandrije i Hrvatske.

Izložba „Hrvatska arheološka baština“ može se razgledati do 8. srpnja 2011. godine.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji


Ostale vijesti