Generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu Jelena Grčić Polić posjetila je od 10. do 12. lipnja 2011. godine, saveznu državu Louisianu.

Generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu Jelena Grčić Polić posjetila je od 10. do 12. lipnja 2011. godine, saveznu državu Louisianu.

Sastala se s Billijem Nungesserom, predsjednikom okruga Plaquemines, nastanjenim brojnim Hrvatima koji većinom potječu s Pelješca i bave se ribolovom odnosno uzgojem kamenica. Prepoznajući značajan doprinos Hrvata svekolikom razvoju Lousiane, koji seže još u 18. stoljeće, obećao je pomoći u financiranju odnosno zatražiti financijska sredstva za obnovu i opremanje zgrade budućeg Hrvatskog kulturnog centra u njegovom okrugu.

Susrela se je s predstavnicima hrvatske manjinske zajednice savezne države Louisiane. Susretu je prisustvovao i počasni konzul Republike Hrvatske u New Orleansu James Coleman.

Generalna konzulica Grčić Polić je također sudjelovala na proslavi 20. godišnjice osnutka Hrvatsko-američkog društva Louisiane te blagdana Sv. Ante s misom na hrvatskom jeziku. U svome se obraćanju predstavila prisutnima, čestitala i zahvalila predsjednici, odboru i članovima Hrvatsko-američkog društava Louisiane na dvadeset godina uspješnog djelovanja te se prigodno osvrnula na povijesnu najavu datuma pristupanja Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Hrvatsko-američko društvo održalo je i izbore za predsjednika i upravni odbor društva, te je za predsjednika izabran Trent Jorden, preuzevši dužnost od Suzan Hihar koja je tu funkciju vrlo uspješno obnašala posljednje tri godine. Gospodjica Hihar iznimno je zaslužna za animiranje mladih članova zajednice i prikupljanje sredstava za izgradnju budućeg Hrvatskog kulturnog centra.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Chicagu

Ostale vijesti