U Pečuhu je 8. i 9. lipnja 2011. godine održana „3. međunarodna konferencije o konceptima i posljedicama višejezičnosti u Europi“

U organizaciji Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Pečuhu, u Pečuhu je 8. i 9. lipnja 2011. godine, održana „3. međunarodna konferencije o konceptima i posljedicama višejezičnosti u Europi“. Konferencija nastavlja s radom 10. lipnja 2011. godine u Osijeku.

U sedam zasebnih panela i 34 izlaganja, stručnjaci iz Hrvatske, Austrije, Belgije, Nizozemske, Mađarske, Makedonije, Srbije promišljaju pitanja višejezičnosti u državama srednje i jugoistočne Europe, bave se pitanjima jezične politike i globalizacije te regionalnim i manjinskim jezicima. Zapaženo izlaganje o podunavskim zemljama i višejezičnosti predstavio je stalni predstavnik Republike Hrvatske i ujedno tajnik Dunavske komisije Gordan Grlić Radman,.

Prisutne su na otvorenju Konferencije pozdravili i skrenuli pozornost na vrijednosti suradnje između Pečuha i Osijeka, posebice na obrazovnoj i kulturnoj razini, prorektor za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Pečuhu László Komlósi i generalna konzulica Republike Hrvatske u Pečuhu Ljiljana Pancirov.


Generalni konzulat Republike Hrvatske u Pečuhu


Ostale vijesti