Hrvatska voćarska zajednica i Nacionalna veletržnica d.d., u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i VRH u Varšavi, organizirali su putovanje za dvadesetak članova hrvatskih udruženja poljoprivrednih proizvođača

U okviru kontinuirane suradnje i razmjene iskustava između Poljske i Hrvatske, posebno u domeni poljoprivredne proizvodnje, Hrvatska voćarska zajednica i Nacionalna veletržnica d.d., u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Varšavi, organizirali su studijsko putovanje za dvadesetak članova hrvatskih udruženja poljoprivrednih proizvođača.

Studijsko putovanje pod nazivom „Organiziranje proizvođačkih organizacija u sektoru voća i povrća u Poljskoj“ traje od 6. do 10. lipnja ove godine, a u okviru njega predviđeni su susreti i sastanci u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvitka Republike Poljske, Agenciji za restrukturiranje i modernizaciju u poljoprivredi te u Poljoprivrednom savjetodavnom centru, kao i posjeti skupinama proizvođača voća i povrća te veletržnicama kako bi se upoznali s organizacijom, strukturom i načinom funkcioniranja poljoprivrednog tržišta u Poljskoj, posebice u trenutku skorog pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Za hrvatsko izaslanstvo u utorak, 7. lipnja, organiziran je sastanak u rezidenciji veleposlanika mr.sc Ivana Del Vechia, a pritom su vođeni razgovori o potencijalima, oblicima i modalitetima suradnje s poljskim partnerima. Veleposlanik Del Vechio informirao je goste o aktivnostima Veleposlanstva u Varšavi koje težište svojih aktivnosti stavlja upravo na jačanje gospodarske suradnje, povećanje hrvatskog izvoza u Poljsku (gdje podaci za prvo tromjesečje 2011.g.bilježe rast od 42% u odnosu na isto razdoblje lani) i na značajniju prisutnost hrvatskih tvrtki na poljskom tržištu. Upoznao ih je i s predstojećim međunarodnim poljoprivrednim sajmom „Polagra food“ koji će se sredinom rujna održati u Poznanju te im ponudio im svu moguću potporu i podršku Veleposlanstva vezano za planiranje i realizaciju poslovnih aktivnosti u Poljskoj.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Varšavi


Ostale vijesti