Na Sveučilištu Malaya u Kuala Lumpuru, Maleziji, održana je svečana ceremonija potpisivanja Memoranduma o razumijevanju sa Sveučilištem u Zagrebu

Na Sveučilištu Malaya u Kuala Lumpuru, Maleziji, održana je svečana ceremonija potpisivanja Memoranduma o razumijevanju sa Sveučilištem u Zagrebu.

Na ceremoniji održanoj 26. svibnja 2011. godine prisustvovali su, s hrvatske strane, Željko Bošnjak, veleposlanik Republike Hrvatske u Kuala Lumpuru i Suzana Simichen Sopta, treći tajnik u hrvatskom Veleposlanstvu u Maleziji, a sa strane Sveučilišta Malaya, Ghauth Jasmon, rektor Sveučilišta, Yong Chiu Mei, dekan Pravnog fakulteta, zamjenici dekana Johan Shamsuddin Sabaruddin i Jal Zabdi Mohd Yusoff i Su'ad Awab, ravnateljica Ureda za međunarodnu suradnju i suradnju s poslovnim sektorom.

Veleposlanik Bošnjak upoznao je prisutne s poviješću i relevantnim znanstvenim dostignućima Republike Hrvatske, te sustavom i činjenicama o Sveučilištu u Hrvatskoj. Rektor Sveučilišta Malaya Jasmon i ostali prisutni pokazali su vidno zadovoljstvo saznanjima i izrazili želju za posjetom Sveučilištu u Zagrebu. Veleposlanik je izrazio zadovoljstvo iskazanim interesom, te ponudio povezivanje sa Sveučilištem.

Ceremonija je protekla u srdačnom ozračju, te je primijećen veliki interes predstavnika ovog najuglednijeg Sveučilišta u Maleziji za snažniju i dinamičniju suradnju s institucijama Republike Hrvatske.



Ostale vijesti