Nakon imenovanja veleposlanika Ivana Del Vechia za novog predsjednika Kluba veleposlanika akreditiranih u Varšavi koji govore poljski jezik održan je prvi sastanak Kluba u organizaciji Veleposlanstva RH

Nakon imenovanja veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Poljskoj Ivana Del Vechia za novog predsjednika Kluba veleposlanika akreditiranih u Varšavi koji govore poljski jezik, 12. svibnja 2011. godine, održan je prvi sastanak Kluba u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske.

Kako organizatori nastoje na svim sastancima Kluba imati prisutne počasne goste, na razini predsjednika, bivših predsjednika ili ministara, tako je na sastanku u Veleposlanstvu Republike Hrvatske počasni gost bio bivši predsjednik Republike Poljske Aleksander Kwasniewski.

Tijekom razmjene mišljenja o aktualnostima unutar Europske unije, bivši predsjednik Kwasniewski je raspravu završio zaključkom da se u Uniji očekuje još jednog člana – Republiku Hrvatsku te da je i za Poljsku jako bitno da se pristupni ugovor potpiše tijekom poljskog predsjedanja.

Prisutno je bilo i šesnaest od ukupno dvadeset veleposlanika-članova Kluba, a među njima su bili i veleposlanici Ruske Federacije i Savezne Republike Njemačke.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Poljskoj

Ostale vijesti