Veliko uskršnje jaje koje su oslikali naivni umjetnici iz Koprivničko-križevačke županije svečano je predano u ponedjeljak, 18. travnja 2011. godine gradonačelniku grada Pečuha dr. Zsolt Pávi

Veliko uskršnje jaje koje su oslikali naivni umjetnici iz Koprivničko-križevačke županije svečano je predano u ponedjeljak, 18. travnja 2011. godine gradonačelniku grada Pečuha dr. Zsolt Pávi i postavljeno ispred nove zgrade lutkarskog kazališta Bóbita Bábszínház, smještenog u prestižnoj kulturnoj Zsolnay četvrti u Pečuhu.

Pečuški gradonačelnik zahvalio je na odabiru Pečuha i izrazio zadovoljstvo što će mnogobrojni posjetitelji kazališta biti u prilici uživati u izloženoj pisanici, upravo neposredno prije i nakon najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa.

Riječ je o projektu Pisanica od srca koji je pokrenula Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije radi populariziranja Hrvatske, same županije, ali i naivne umjetnosti koja bilježi svoje začetke upravo na tom prostoru.

O značenju projekta i njegovom dosadašnjem uspješnom predstavljanju u Vatikanu, u američkim i europskim prijestolnicama, govorio je Darko Sobota, zamjenik koprivničko križevačkog župana. Generalna konzulica Ljiljana Pancirov podsjetila je na prepoznatljive poveznice između Pečuha i Koprivničko-križevačke županije, a u kontekstu izložbe Hrvatskog naivnog slikarstva predstavljene prošle godine u Pečuhu, europskoj prijestolnici kulture.

Odabirom crkvenih pjesama svečanost je popratio ženski pjevački zbor August Šenoa.


Ljiljana Pancirov
Generalna konzulica



Ostale vijesti