Generalni konzul Vladimir Duvnjak održao je predavanje o aktualnoj situaciji u Republici Hrvatskoj i pristupnim pregovorima s Europskom unijom, na poziv predsjednika Bavarsko-hrvatskoga društva Konrada Koblera

Generalni konzul Republike Hrvatske u Bavarskoj Vladimir Duvnjak, u utorak, 13. travnja 2011. godine, održao je predavanje o aktualnoj situaciji u Republici Hrvatskoj i pristupnim pregovorima s Europskom unijom, na poziv predsjednika Bavarsko-hrvatskoga društva Konrada Koblera, zastupnika u bavarskom Parlamentu (Landtagu).

Predavanje je održano nakon Godišnje skupštine Upravnog odbora Društva, u kojemu su i osim Konrada Koblera još četiri zastupnika u Bavarskom parlamentu, bivši ministar pravosuđa Manfred Weiß te hrvatski predstavnici Mladen Šteko i Ante Moro.

Generalni konzul Duvnjak upoznao ih je sa sadašnjim političkim i gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj te detaljno objasnio hrvatsku poziciju u ovoj fazi pregovora s Europskom unjiom. Pitanja koja su uslijedila potvrdila su veliki interes za status Republike Hrvatske u završnici pregovora te potporu članova Društva što skorijem okončanju pregovora i potpisivanju pristupnog ugovora.


Vladimir Duvnjak
Generalni konzul



Ostale vijesti