Hrvatski umjetnici Lidija Bajuk i Voljan Grbac 23. i 24. ožujka 2011. godine bili su gosti nekoliko hrvatskih institucija u Pečuhu

Hrvatski umjetnici Lidija Bajuk i Voljan Grbac 23. i 24. ožujka 2011. godine bili su gosti nekoliko hrvatskih institucija u Pečuhu.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Pečuhu u srijedu, 23. ožujka o. g. studentima Odsjeku za kroatistiku i slavistiku održala je predavanje iz praslavenske mitologije, a istog dana u Hrvatskom klubu „August Šenoa“ na književnoj tribini u organizaciji Matice hrvatske Ogranak Pečuh, Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj i Kulturne udruge „August Šenoa“ predstavljen je njen pjesnički opus.

U Hrvatskom kazalištu u četvrtak, 24. ožujka 2011. godine pred oduševljenom publikom održala je samostalni koncert hrvatske tradicijske glazbe koncipiran kao putovanje kroz sve dijelove Hrvatske.

U Galeriji Csopor(t) horda Hrvatskog kazališta u Pečuhu u četvrtak, 24. ožujka 2011. godine otvorena je izložba umjetničkih fotografija „Havana – svjetlo i sjena“ opernog tenora iz Rijeke Voljena Grbca.

Autor je 25 godina operni solist, sudjelovao je u više stotina predstava i održao je oko 1.500 koncerata, a fotografijom se bavi od 1987. godine od kada je imao više samostalnih i zajedničkih izložbi.

Izložbu je otvorio mađarski redatelj i jedan od suosnivača Hrvatskog kazališta u Pečuhu László Bagossy. Izložba će u Pečuhu biti otvorena do 20. travnja 2011. g.


Ljiljana Pancirov
Generalna konzulica



Ostale vijesti