U Malmöu je održana manifestacija „Hrvatsko-švedski poslovni i rukometni susret“

U Malmöu, trećem po veličini švedskom gradu, u srijedu 26. siječnja 2011. godine, održana je manifestacija pod nazivom „Hrvatsko-švedski poslovni i rukometni susret“ koja je okupila pedesetak tvrtki iz ovog dijela Švedske, potencijalno zainteresiranih za suradnju s hrvatskim partnerima.

Skup je organiziran u suradnji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Švedskoj, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Južnošvedske industrijske i trgovačke komore te švedskih partnerskih tvrtki.

Veleposlanik Vladimir Matek upoznao je nazočne sa završnom fazom pristupnih pregovora s Europskom unijom, te Vladinim programom gospodarskog oporavka i investicijskim projektima koje su uvrštene među prioritetne. Direktorica Odjela za međunarodnu suradnju Hrvatske gospodarske komore Sunčanica Skupnjak-Kapić govorila je o Hrvatskoj kao poslovnom partneru, zamjenik direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić upoznao je nazočne s uvjetima poslovanja u Hrvatskoj, dok je predsjednik Hrvatsko-švedske trgovinske komore iz Göteborga Robert Jukić predstavio rad Komore.

Na skupu su se predstavile i hrvatske tvrtke koje posluju sa švedskim partnerima.

Budući da se u Malmöu trenutačno odvija i završna faza Svjetskog rukometnog prvenstva, u prezentaciji su kao posebni gosti bili i aktualni hrvatski izbornik Slavko Goluža i dio rukovodstva reprezentacije, te proslavljeni švedski rukometni internacionalac i kasnije dugogodišnji izbornik Bengt „Bengan“ Johansson, što je dodatno pridonijelo zanimanju za ovaj skup.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti