Generalni konzul mr.sc. Antun Babić posjetio je u siječnju hrvatsku zajednicu na australskom otoku Tasmaniji

Generalni konzul mr.sc. Antun Babić posjetio je u siječnju hrvatsku zajednicu na australskom otoku Tasmaniji. U toj australskoj saveznoj državi živi oko tisuću hrvatskih iseljenika, a jedanput godišnje generalni konzul iz Melbournea posjeti nekoliko gradova i manjih mjesta u kojima žive Hrvati.

Tijekom ovogodišnjeg posjeta gradovima Devenport, Richmond, Brighton, Launceston i Hobart, generalni konzul Babić iskoristio je priliku i za obavljanje konzularnih poslova. U mjestu Richmond, nedaleko glavnog grada Tasmanije Hobarta, uručioje Rješenje o primitku u hrvatsko državljanstvo Amandi Knapek. Tom prigodom na okupu se našla i cijela obitelj hrvatskog iseljenika Charliea Knapeka (77) koji je iz Zagreba došao na Tasmaniju davne 1958. godine. Od samog početka, Knapek se uključio u život tada vrlo malobrojne hrvatske zajednice na tom australskom i jedan je od osnivača Nogometnog kluba „Croatia Hobart“, a tijekom Domovinskog rata njegova je obitelj sudjelovala u prikupljanju pomoći za obranu Hrvatske. Dvanaest članova njegove obitelji, tri kćerke, jedan sin i osam unučadi, svi rođeni u Australiji, podnijeli su zahtjev za hrvatsko državljanstvo.

Tijekom posjeta glavnom gradu Hobartu Babić je posjetio i nekoliko dugogodišnjih vodećih članova zajednice i poznatih hrvatskih poduzetnika Mirka Furjanića, Jagu Dželaliju, Žarka Baltića i druge, koji su se zanimali za gospodarsko stanje u Hrvatskoj te mogućnosti pružanja usluga hrvatskim iseljenicima koji žele ulagati u hrvatsko gospodarstvo.


Mario Dragun
Glasnogovornik



Ostale vijesti